top of page

KIRJOITUSTYÖPAJAT

FLASH järjestää työpajoja taiteilijoille eri teemoin. Ensimmäinen työpaja järjestettiin Helsingissä syyskuussa 2023.

Tulevista työpajoista tiedotetaan seuran sivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

KERRO TEOKSESTASI – FLASH:N KIRJOITUSTYÖPAJA SYYSKUUSSA 2023  

 

Mistä aloittaa? Ymmärtääkö tätä kukaan? Miksen tehnyt tätä eilen?  

Teosesittelyt voivat olla yhtä tuskaa. Suomen valotaiteen seura FLASH on apunasi tässäkin asiassa! Seura järjestää teosesittelyn kirjoittamisen kaksipäiväisen työpajan valotaiteilijoille syyskuussa Helsingissä.

  

Paikka: Arbis, huone 44, Dagmarinkatu 3, 00100 Helsinki 
Aika: lauantait 23.9. ja 30.9.2023 klo 12–16

Kieli: suomi (the workshop is held in Finnish) 

Ensimmäisenä lauantaina tutustutaan valotaiteen vaatimuksiin tekstin kannalta, kuullaan festivaali- ja galleria-alan edustajien kokemuksia ja huomioita näyttelyteksteistä sekä käydään läpi yleisiä neuvoja ja osallistujien omia kysymyksiä. Vierailijoina ovat Lux Helsingin taiteellinen johtaja Juha Rouhikoski sekä Amos Rexin kuraattori Katariina Timonen.  

 

Seuraavan viikon aikana taiteilijat kirjoittavat omaa teosesittelyään. Lauantaina 30.9. kokoonnutaan keskustelemaan teksteistä ja viimeistelemään ne. Palautetta antavat Taideyliopiston asiakirjoittamisen lehtori Laura Lehtinen ja Kiasman kuraattori Saara Karhunen.  

Työpajan opetuskieli on suomi. Työpaja on ilmainen ja avoin kaikille valotaiteilijoille seuran jäsenyydestä riippumatta. Työpajan vetää seuran kuraattori Mia Kivinen. Sille otetaan korkeintaan kymmenen osallistujaa. Etusijalla ovat taiteilijat, joilla on työn alla työpajaan sopiva näyttely tai muu projekti.  

Ilmoittautminen työpajaan

Ilmoittaudu työpajaan lähettämällä viesti osoitteeseen mia.kivinen@valotaiteenseura.fi. Lisätiedot samasta osoitteesta. Kerro viestissäsi kokemuksesi valotaiteen tekemisestä, mahdollinen projektisi ja yhteystietosi. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja maksimimäärä on kymmenen henkilöä.

 

Työpajan mahdollistaa EU:n NextGeneration-hanke. 

bottom of page