top of page

HAKU AUKI: verkostoidu, välity ja näy valotaidepankki BLAF:in avulla!  

 
www.blaf.fi 

 

Valotaidepankki BLAF – Best of Light Art in Finland – on Suomen valotaiteen seura FLASH:n ylläpitämä verkkokatalogi, joka esittelee Suomen valotaiteen kentällä toimivia tekijöitä ja teoksia. Verkkokatalogissa olet näkyvissä kuraattoreille ja tuottajille, kun valotaidetapahtumien teoksia valitaan. Tämän lisäksi BLAF:in kuraattorit ja tuottajat tekevät välitystyötä sekä tilaajien että taiteilijoiden suuntaan. Katalogin kieli on pääasiassa englanti, sillä tavoitteena on helpottaa suomalaisen valotaiteen pääsyä kansainvälisille festivaaleille ja tapahtumiin.  

Valinnat pankkiin tehdään neljä kertaa vuodessa. Niiden hakuajat päättyvät vuonna 2024 31.3., 27.6., 30.9. ja 31.12. Uuden rahoituksen turvin tarjoamme toistaiseksi BLAF:iin valituille tekijöille palkkion tietojen lisäämisestä verkkopalveluun. Jos teoksesi tulee valituksi maksamme tietojen päivittämisestä 200 € korvauksen / taiteilija. Palkkio on mahdollista ottaa palkkana tai laskuttaa. Palkkion bruttopalkka on 200 €, laskutettava summa 260 €/taiteilija. Päätökset tehdään noin kahden viikon kuluessa hakuaikojen päättymisistä. Tällä hetkellä valinnoista vastaavat kuraattorit Mia Kivinen ja Anna Björklund sekä tuottaja-välittäjä Annukka Ketola. 

 
Hae BLAF:iin valotaideteoksella 

 

Valotaidepankkiin voidaan ottaa mukaan teoksia, jotka edustavat valotaidetta. Valon on siis oltava määrittävä tekijä, materiaalina ja/tai teemana. Teoksen on oltava itsenäinen taideteos. Teoksen tulee olla valmis ja aiemmin esitetty julkisesti. Teoksia välitetään tilaajan pyynnöstä valotaidetapahtumiin.

Ehdota teostasi pankkiin täällä 

 

Ehdota vetämääsi koulutusta BLAF:iin 
 

BLAF etsii eri-ikäisille sopivia työpajoja, taustatiedoiltaan eri tasoisille yleisöille sopivia luentoja, pidempiä kursseja ja muita valotaiteen alan koulutuksia. Koulutuksen tulee olla valmis ja toimivaksi testattu kokonaisuus.  

 

Ehdota koulutusta täällä.

 

BLAF:n kuraattorilistaus 
 

Valotaiteen kuraattoreita haetaan sekä kuratointikeikkoihin että osallistumaan BLAF:n uuteen kuratointitukitoimintaan, jossa työ räätälöidään tarkemmin tilaajan kanssa. Vaadittu kokemus kuraattorille on kahden jokseenkin ammattilaistason valotaidenäyttelyn kuratointi, joista ainakin yksi yksin tai vastaavana kuraattorina.  

Hae kuraattorivälitykseen täällä.

 

Korvaus työstä 
 

BLAF painottaa reilua palkkaa, jossa on otettu huomioon peruskorvaus ja työn määrä. Jos teoksesi tai tarjoamasi koulutus välitetään tai saat kuratointityön sinulle maksetaan palkkio.  Palkkio lasketaan samoilla periaatteilla kaikille ja sovitaan tarkemmin etukäteen työn tekijän kanssa.  

 

Rahoitus 
 

BLAF on saanut rahoitusta Suomen kulttuurirahastolta, Taiteen edistämiskeskukselta ja Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, joka on myöntänyt valtionavustuksena erityisavustuksen Suomen valotaiteen seura FLASH ry:n hankkeelle “Suomalainen valotaide kansallisille ja kansainvälisille markkinoille”. Erityisavustus on Euroopan unionin rahoittama – NextGenerationEU. Tämä lisäksi BLAF perii taiteen, koulutuksen tai kuratoinnin tilaajalta komission, jolla turvataan toiminnan perus- ja kehittämiskustannuksia. 

 

Terveisin, 
 

BLAF-tiimi 

Annukka Ketola, Virve Leikola, Mia Kivinen ja Anna Björklund 

EU_disclaimer_kestavakasvu_FI black.png
bottom of page